Slimp Up, l’enxaneta que Ridley Scott va mostrar al món


Explicar la vida al món en 24 hores a través de diversos vídeos penjats a YouTube. Aquest va ser l’objectiu que va complir  el director Kevin Macdonald (guanyador d’un Òscar , director entre d’altres de L’útlim rei d’Escòcia), que va seleccionar tres contribucions catalanes per compondre el seu llargmetratge, un experiment cinematogràfic, fent un collage creat a partir de 4.500 hores d’enregistraments procedents de 192 països. La pel·licula, Life in a day, va comptar amb la producció de Ridely Scott, el prestigiós director cinematogràfic de títols com Alien, Thelma i LouiseBlade Runner o Gladiator.

Tres contribucions catalanes i cinc espanyoles

Una d’aquestes contribucions catalanes va ser Slim Up, un vídeo que mostra el dia de l’enxaneta Virginia Salvadó, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La Virgina mostra com és un dia abans d’una actuació i com ella mateixa corona un castell.
El vídeo, que, com totes les 331 peces que formen el documental, s’havia d’enregistrar com a norma el 24 de juliol de 2010, està dirigit per Tonio Xou i el guió és de Patrícia Martínez.

Amb dades

Life in a day dura 90 minuts. Està compost per 331 fragments triats entre 80.000 vídeos, entre tots sumaven 4.500 hores. Tres contribucions són catalanes (Slim Up, i dos vídeos del correfoc de Masquefa i el ball del Drac Bufut, de Daniel Mes). Cinc són les contribucions de la resta de l’estat.
El vídeo d’Slim Up penjat a Youtube per Tonio Xou té més de 70.000 visites i a la pàgina oficial gairebé 3 milions i mig. En total, el documental Life in a day, té més de 10 milions de visites. Es va estrenar online al Festival de Sundance, el 28 de gener de 2011

Font: Festa directe

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: