La Jove de Tarragona crea el JOVESCOLA per acostar els castells als alumnes


Ha engegat el projecte JOVESCOLA, un projecte innovador que pretén apropar el món casteller per diverses escoles del territori. Mitjançant tallers adaptats per les diferents etapes educatives, es vol donar a conèixer amb més profunditat què són els castells i què es fa en una colla, més enllà del que es veu des de fora.

Els alumnes de l’Escola del Morell han estat els primers en rebre els tallers de la Colla Jove.

L’objectiu principal del projecte és el de presentar la Colla Jove als infants, als nens i adolescents de Tarragona i rodalies. Però a més, del que es tracta és que els infants entenguin els Castells, conèixer els diferents grups de la colla (canalla, gralles, equip medic, etc.) i transmetre els valors dels castells. I per aconseguir això, s’ha creat materials adaptats per cada etapa (EI, EP, ESO…) tot aplicant noves tecnologies (TAC) en el desenvolupament del taller.

Es vol que els nens es diverteixin fent les activitats, aprenguin i sobretot, transmetre la passió castellera i la passió per la Colla Jove. I per aconseguir això amb més efectivitat, s’han creat diversos materials didàctics que acompanyen les explicacions teòriques.

El projecte pretén arribar a totes les escoles i instituts que ho demanin, ajustant-­se al màxim a la seva demanda i a aquells aspectes que més es volen treballar, podent així arribar a fer una xerrada per trimestre o bé arribar a desenvolupar projectes molt més grans els quals també estan citats dins d’aquest.

Font: FestaDirecte!cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: