Els castells, exemple de patrimoni cultural protegit als EUA


El mes passat, investigadors, responsables polítics i professionals es van reunir a Washington DC (Estats Units) per explorar com preservar la cultura en l’era de l’Estat Islàmic i altres amenaces. La Universitat del Centre de Polítiques Culturals de Chicago i la Smithsonian Institution van convocar una reunió d’experts sobre la protecció del patrimoni cultural. Cal que tenir en compte que la Smithsonian compta amb una vintena de museus on s’hi exhibeixen 136 milions de béns.

Els Xiquets de Tarragona carregant el 2de9fm al Concurs Foto: Laia Solanellas

A la reunió hi van ser arqueòlegs de l’exèrcit americà, experts en cultura popular, acadèmics i responsables de polítiques culturals. En aquest sentit, el sotssecretari d’història, art i cultura del Smithsonian Institution, Richard Kurin, va assegurar que el patrimoni cultural «s’ha tornat molt polèmic en situacions de conflicte. Però el patrimoni cultural també es pot utilitzar per ajudar a unir la gent».

Michael Mason, director del Centre Smithsonian d’Art Popular i Patrimoni Cultural, va posar de manifest que, el patrimoni cultural immaterial pot contribuir a la divisió, però també pot enfortir els llaços socials. I és aquí on Mason va posar d’exemple la declaració per part de la UNESCO dels castells «o torres humanes construïdes pels catalans per celebrar la seva unitat, una de les obres mestres del patrimoni oral i immaterial de la humanitat».

Font: diari casteller18

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: