Tres colles impulsen la trobada castellera dels Països Catalans


Tres colles castelleres de tres territoris de parla catalana, els Minyons de Terrassa, de Catalunya, els Pallagos del Conflent, de Prada del Conflent a la Catalunya Nord, i la recent estrenada Castellers d’Andorra, han impulsat la 1ª Trobada castellera de tres dels territoris de parla catalana i, al mateix temps, de 3 estats diferents. El propòsit per part de les entitats és continuar amb la trobada en els propers anys, passant per cada un dels estats de manera alternada.

pd5 dels Pallagos de Conflent (Torroella de Montgrí, 29/03/2015)

La Diada es celebrarà el 18 de juliol al claustre de l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, monestir romànic del segle X, i origen de la nació catalana. L’abat Oliba, abat de Cuixà,  va ser  el fundador del Monestir de Ripoll, bisbe de Vic i fundador de Montserrat, impulsant l’acord de “Pau i treva”, entre els territoris catalans.

Pilars de quatre dels Castellers d’Andorra

Les tres colles també realitzaran un assaig al carrer el divendres 17 de juliol a les 9 del vespre a la plaça Major de Prada del Conflent, on els Minyons de Terrassa assajaran grans estructures amb la col·laboració de castellers de les altres dues colles. El cap de setmana tindrà diverses activitats lúdiques i culturals. El diumenge a la tarda els Pallagos i els Minyons actuaran a Corbera del Castell, població del Roselló.

Els Minyons de Terrassa ja van actuar al monestir de Cuixà en els seus orígens l’any 1981, i cal recordar que han estat l’única colla castellera que ha fet castells amb folre a la Catalunya Nord, a Perpinyà el 1997.

Font: diari casteller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: