El Premi de fotografia castellera arrenca amb Sant Joan


La Revista Castells convoca la tercera edició del Premi de fotografia castellera, patrocinat per Repsol i emmarcat en el llistat de premis de la Nit de Castells, que la mateixa revista i l’Ajuntament de Valls convoquen cada any al voltant de les festes de la Candela. Com en l’any passat, el premi té dues categories: una professional i l’altra popular, que es votarà a través de Facebook.

Una fotografia castellera de David Oliete.

Els participants a les totes dues categories han de fer-ho amb una imatge de la temporada castellera 2015. La convocatòria es fa amb motiu de la diada de Sant Joan de Valls, i la presentació de treballs es realitzarà l’endemà de Santa Úrsula i fins el 10 de desembre, en la categoria professional. A la popular, les imatges es podranpresentar i votar entre el 17 de desembre i el 14 de gener.

En tots dos casos, hi haurà un primer i segon premi. A la professional són de 1.000 i 500 euros respectivament i a la popular de 300 i 200. Els premis es lliuraran a la desena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls.

Els guanyadors de la darrera edició del premi van ser Ariadna Brunet i Mireia Comas (categoria professional), i Carolina Durán i Vinyet Solé (categoria popular).

La imatge d’Ariadna Brunet que es va endur una de les modalitats del Premi de l’any passat. Foto: Ariadna Brunet

Bases del Tercer Premi Repsol de Fotografia Castellera

X Nit de Castells, Valls 2016

Per les bases següents es convoca el Tercer Premi Repsol de Fotografia Castellera, convocat per la Revista Castells, i que s’atorgarà a la X Nit de Castells, el gener del 2016 Valls.

El concurs premiarà fotografies realitzades durant la temporada 2015, i s’estableixen dues categories: professional i popular. El patrocini del premi correspon a Repsol.

Categoria professional

 1. S’hi poden presentar fotògrafs professionals amb fotografies castelleres de la temporada 2015 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística.
 2. Les fotografies s’enviaran en format digital (jpg o tiff) a l’adreça:info@revistacastells.cat, entre el 27 d’octubre i el 10 de desembre de 2015.
 3. Cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies.
 4. S’entén per fotògraf professional aquella persona que habitualment publica fotografies de manera remunerada en mitjans de comunicació, editorials, exposicions o altres manifestacions periodístiques, culturals o artístiques.
 5. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 6. S’estableixen dos premis, el primer dotat en 1.000 € i el segon en 500 €.
 7. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografiapresentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2015.
 8. A la fotografia no hi pot aparèixer cap lletra o símbol que identifiqui el seu autor, així com cap inserció comercial en el seu tractament d’edició.
 9. La Revista Castells i Repsol podran reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es comprometen a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment.
 10. El jurat estarà format per professionals de la fotografia, el periodisme i persones representatives del món casteller. En cas de dubte, el jurat pot demanar als participants que acreditin la seva condició de “fotògraf professional”.
 11. El veredicte del jurat es farà públic durant la X Nit de Castells de Valls, ael gener del 2016. En la mateixa Nit s’atorgaran els premis.
 12. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi. L’incompliment d’alguna d’elles en significa l’exclusió.

Categoria popular

 1. Convocatòria oberta a qualsevol persona que presenti una fotografia castellera corresponent a la temporada 2015.
 2. Els participants podran penjar les seves fotografies en un espai habilitat per al concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells (facebook.com/RevistaCastells). La participaciócomençarà el 17 de desembre de 2015 i finalitzarà el 14 de gener de 2016.
 3. Cada participant pot participar amb una única fotografia.
 4. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 5. S’estableixen dos premis, el primer dotat en 300 € i el segon en 200 €.
 6. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografiapresentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2015.
 7. A la fotografia no hi pot aparèixer cap lletra o símbol que identifiqui el seu autor.
 8. La Revista Castells i Repsol podran reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es comprometen a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment, si aquest és el cas.
 9. Els premis es decidiran per votació popular a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells.
 10. Els premis s’atorgaran a la X Nit de Castells de Valls, elgener del 2016.
 11. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi. L’incompliment d’alguna d’elles en significa l’exclusió.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: